Pasningsvejledning

Vinter: ÷17 - +10 ° C Sommer: +10-30 ° C

Plantes så rødder ikke står i vand. De kan dyrkes i allejordarter. Hvis det er fed lerjord bør den opblandes med lettere jord. Hvis jorden er meget sandet bør den opblandes med lerjord eller muldjord. I vækstsæsonen gødes en gang hver tredje uge og der vandes når det er varmt vejr et par gange om ugen. Brug almindelig drivhusgødning eller organisk gødning i pilleform.

Flydende gødning optages lettest. Vand efter med rigeligt vand fra haveslange for at sikre at det kommer ned til rødderne. Som andre planter gror de bedst med vand + gødning + varme. Der gødes ikke senere end august da nye blade er mere sarte end gamle.

Alle palmer har kun et topskud. Stammen dannes ved afklipning af slidte gulnede blade. Hvis der er mere end 15 graders frost kan planten beskyttes ved omvikling af fiberdug. Pak dem ikke ind i vandfast plast. Det er en god ide at lægge en trillebørfuld blade omkring stammen. Dette kan gøres i november. Men selve indpakningen med fiberdug bør ikke ske før efter nytår, da vinteren i Danmark normalt først falder i januar-februar.

Hørpalmer er meget robuste, selvom mange ikke tror på det før efter 2-3 år. Men palmerne er mere sarte det første par år. Når væksten er i gang, er der etableret god rodforbindelse. De må under ingen omstændigheder puttes ind i en varm stue om vinteren, ned mindre man vil forsøge med at dyrke dem indendørs.Udplantning: Bedst tidligt forår, men kan gøres til udgangen af august og kun senere end dette i varme somre og med en smule forhøjet risiko ved hård vinter i plantens første

leveår og med bedre beskyttelse påregnet.

Adresse

Werner E. Schnetler

Rodosvej 36

2300 København S